.:.

Ga Terug   Airwork > Alle boeken

Antwoord
 
Article Tools Weergavemodus
  #1  

ICA (International Centre for Aviation)

« Vorige hoofdstuk   Selecties vliegscholen
  Volgende hoofdstuk »

Informatie over de selectieprocedure van International Center for Aviation.

 

Inhoud

Psychotechnisch onderzoek


Het psychotechnische onderzoek neemt in totaal 1 dag in beslag en is ontworpen om een goed beeld van je te krijgen. Hierin zal met name gekeken worden naar je intellectuele capaciteiten en persoonlijkheidbeeld.

Toetsing van de vereiste karaktereigenschappen en vaardigheden zal plaats vinden bij het Institute for Aviation Psychology (IAP) te Driebergen. IAP is een psychologisch advies- en selectiebureau dat vliegerselectie als specialisatie heeft.

Het Assesmentprogramma is uit de volgende onderdelen opgebouwd:

1. Een interview, competentie en biografisch gericht, waarbij onder meer wordt ingegaan op:

- Persoonlijkheidsontwikkeling
- Opleiding
- Werkervaring
- Motivatie voor het vliegen

2. Een aantal persoonlijkheidsvragenlijsten, waarbij persoonlijkheidstendensen in kaart worden gebracht.

3. Een praktijkopdracht (rangeer test), welke mondeling wordt afgenomen. Deze opdracht meet in hoeverre de kandidaat in staat is om complexe vraagstukken op te lossen door het stellen van de juiste prioriteiten.

Rapportage psychotechnisch onderzoek
De onderzoeksresultaten worden mondeling met de kandidaat worden doorgenomen en geŽvalueerd. Deze nabespreking vormt tevens de basis voor de schriftelijke rapportage. ICA en de kandidaat ontvangen hierna beiden een schriftelijk rapport met een eindadvies.
Naast een geschiktheidsadvies zal er een overzicht worden gegeven van de competenties, die sterk zijn ontwikkeld en van competenties, die nog een duidelijke ontwikkeling dienen door te maken.

Compass test


Dit onderzoek wordt ook wel een sensomotorisch onderzoek, waarbij met behulp van een geautomatiseerd PC-testsysteem een inschatting wordt gemaakt van de vliegaanleg. De Compass Test neemt een dagdeel in beslag.

Vliegtechnisch onderzoek


Het vliegtechnisch onderzoek oftewel vliegtest wordt gedaan bij Flightware gevestigd in Hoofddorp. De vliegtest is ontworpen om de vliegvaardigheid te bekijken van de kandidaat. Er zal eveneens naar de instrueerbaarheid van de kandidaat gekeken worden. Dit selectieonderdeel kan eveneens antwoord geven op de vraag of je daadwerkelijk wilt gaan vliegen of liever als passagier in de cabine wilt zitten.

Het vliegstechnisch selectie programma ziet er als volgt uit:

1. Initiele Briefing.
De briefing bevat uitleg van het eerste gedeelte van het vliegprogramma en toebehoren.

2. Het 1e vliegtechnisch gedeelte.
Onder begeleiding van een Instructeur krijg je een vliegprogramma van ongeveer 45 minuten.

3. De-briefing
In de de-briefng worden alle aspecten van het gevlogen programma belicht. Indien het al vrij duidelijk is dat de leerling een hoogwaardig vliegaanleg bezit zal de instructeur besluiten om de sessie af te sluiten.

4. Pauze

5. Briefing 2e gedeelte.
De briefing bevat uitleg van het tweede gedeelte van het vliegprogramma en toebehoren.

6. Het 2e vliegtechnisch gedeelte.
Wederom wordt vliegt de kandidaat, onder begeleiding van een instructeur, een vliegprogramma af van ongeveer 45 minuten.

7. De-briefing
In de de-briefng worden alle aspecten van het gevlogen programma belicht.

Rapportage vliegtechnisch onderzoek


In de laatste de-briefing zal ook de algemene bevindingen worden besproken met de kandidaat. Deze nabespreking vormt tevens de basis voor de schriftelijke rapportage. ICA en de kandidaat ontvangen hierna beiden een schriftelijk rapport met een eindadvies.
Naast een geschiktheid advies zal er een overzicht worden gegeven van de bevindingen van de instructeur, de mate van het vliegaanleg en progressie en de mate van de instrueerbaarheid van de kandidaat tijdens de vliegsessies.

Commissie van Aanname


De Commissie van Aanname is een groep van vliegers, versterkt met een luchtvaartpsycholoog. Alle individuele testresultaten van de selectieonderdelen worden naar ICA gezonden, om vervolgens aan de Commissie van Aanname overhandigd te worden ter beoordeling. Je wordt aan het eind van de selectie uitgenodigd voor een gesprek met de Commissie van Aanname waarin alle resultaten besproken zullen worden. Je krijgt hier te horen of je de selectie met succes hebt doorlopen en of je toegelaten wordt tot de ICA opleiding.

Bij het gesprek zal eveneens een lid van ICA aanwezig zijn en in sommige gevallen een luchtvaartpsycholoog om de resultaten nader te verklaren. Tijdens dit gesprek is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen. Aan het eind van het gesprek zal het rapport uitgereikt worden en heb je de mogelijkheid om vragen te stellen.

ę Vorige hoofdstuk   Selecties vliegscholen
  Volgende hoofdstuk Ľ

Contributors: Diana
Gemaakt door Diana, 05-05-2007 om 22:42
Laatst bewerkt door Diana, 25-10-2007 om 14:29
0 reacties , 11466 keer bekeken
Antwoord
Article Tools
Weergavemodus

Plaatsingsregels
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn UTC +2. De tijd is nu 19:32.


Forum software: vBulletin, versie 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Integrated by BBpixel Team 2020 :: jvbPlugin R1012.365.1